Opening verpakkingsvrije winkel Klinder te Hasselt

Opening Klinder Zaakvoerster

Op 1 december openden in Hasselt centrum de deuren van Klinder, de eerste non-food zero waste winkel van Limburg. Bij Klinder proberen we de afvalberg kleiner te maken door producten aan te bieden die als alternatief dienen voor vele verbruiksartikelen die veel te vaak geconsumeerd worden.

Een eerste focus ligt op de badkamer, waar we heel wat wegwerpartikelen relatief gemakkelijk kunnen vervangen door een duurzaam alternatief. Denk daarbij aan bamboe wattenstaafjes, wasbare ontshminkingsdoekjes, shampoo en douchegel in bulk en tandpasta zonder tube. Dit bestaat allemaal, en is nu voor het eerst ook in Hasselt te verkrijgen.

De volgende halte is de keuken. Ook daar gebruiken we heel wat spullen maar eenmalig, en dan hebben we het niet alleen over eten. Zilverpapier en plasticfolie zijn de keukenproducten die het meest gebruikt worden in de keuken en die we perfect kunnen vervangen door een duurzaam product. We bieden daarom bijenwas en herbruikbare siliconen versheidszakken aan. Ook de afwassponsjes die we een paar keer gebruiken en dan weggooien, kan je bij ons vervangen door milieuvriendelijke afwasborstels.

Ook voor wie helemaal weg is van upcycling is er bij Klinder een ruim aanbod. Er zijn gsm-hoesjes gemaakt van gerecycleerd plastic, geurkaarsen gemaakt van oude Ginflessen en om helemaal zot te doen; handtassen gemaakt van afgedankte brandweerslangen. Want ook hergebruiken is een manier om duurzaam te leven.

X