Over ons

Klinder: Een ecologisch luxueus leven!

Want waarom zou je moeten inboeten op luxe om ecologisch te leven?

Het idee ontstond er nadat we thuis teveel afval produceerden. Met twee kinderen stapelt dat afval zich snel op en daar wilde ik iets aan doen. De zoektocht naar alternatieven voor alles wat we thuis weggooiden was echter niet eenvoudig. Ik vond wel een aantal producten, maar enkel online en vaak met hoge verzendingskosten. Als we de producten die we zochten wel lokaal in een winkel vonden, waren het vaak minder leuke spullen en hadden we het gevoel alsof onze levensstijl erop achteruit ging.

Omdat we het beu waren steeds compromissen te moeten sluiten, besloten we zelf een winkel te openen waar alle producten die we wilden gebruiken samen stonden. Zo ontstond Klinder, de eerste non-food zero waste winkel van Limburg. Bij ons vind je allerlei producten die kunnen dienen als alternatief voor alles wat je thuis weggooit, zonder plastic afval, zonder verzendverpakking, met evenveel luxe.

Wat vind je nu zoal bij ons:

  • Alternatieven voor zilverpapier
  • Zero Waste gelaatsverzorging
  • Tandpasta’s en tandenborstels
  • Herbruikbare koffiebekers en kinderflessen
  • Shampoos, douchegels en detergenten in bulk

Opgericht in 2018

Zero Waste is een relatief nieuw concept, wat maakt dat onze winkel ook nieuw is. Na jarenlang gewerkt te hebben in de wereld van de herbruikbare drinkbekers, was het in 2018 tijd om een eigen ecologisch verhaal te schrijven.

Badkamer, keuken en on-the-go

Ons gamma is zeer uitgebreid. Toch zien we dat de meeste artikelen onder de noemer ‘badkamer’, ‘keuken’ of ‘on-the-go’ kunnen geplaatst worden. Hier gooien we namelijk ook het meest onnodig weg!

Opgepikt door de pers

De Belgische pers is enorm op de start van de winkel gesprongen. Zo stonden we onder meer in het Belang van Limburg, het Laatste Nieuws en kwamen we op radio’s MNM en Radio2Limburg.

Social Media

Onze website wordt niet dagelijks geüpdate. Volg ons daarom ook zeker op Facebook en Instagram zodat je alle weetjes en laatste nieuwe producten gezien hebt!

GOTS-labels en veganisme

Bij Klinder denken we niet graag in hokjes. Toch willen we onze producten een paar labels aanmeten. Onze zepen zijn allemaal biologisch, veganistisch en hypo-allergeen. Onze katoenwaren dragen allemaal het GOTS-label dat staat voor een gecontroleerde, organische oorsprong en onze voeding is allemaal volledig biologisch.

Let's do it for the kids

We kunnen vandaag misschien geen duidelijke impact maken, maar we dragen wel bij aan de wereld van morgen. Als we allemaal ons steentje bijdragen, wordt de wereld voor onze kinderen een stuk bewoonbaarder.

Klinder BV
Genkersteenweg 215
3500 Hasselt

BTW nummer BE0704.659.963

X